Cursussen op maat

SAMENWERKINGEN EN Cursussen op maat

Steeds meer organisaties contacteren ons met de vraag om voor hen een programma op maat te realiseren. Ook voor u kunnen we een activiteit organiseren rond een van de thema’s waarin wij gespecialiseerd zijn. Dat kan een sessie van een uur, een avond of een dag zijn, we kunnen ook een langer programma op maat voor u uitwerken.

We zijn 40 jaar bezig met vormingswerk rond gezondheid, natuurlijk leven en duurzaamheid en we hebben een breed netwerk van deskundige begeleiders op dat vlak.

We bieden programma’s waarin open communicatie, eigen verantwoordelijkheid, creativiteit, lichamelijke gezondheid en emotioneel evenwicht centraal staan. De activiteiten die onder ons vormingsaanbod vermeld staan, zijn voorbeelden van mogelijke thema's die naar uw wensen kunnen ingevuld worden. 
Onze passie gaat vooral naar:
Gezondheidszorg: we zijn sterk in ziektepreventie en omgaan met chronische gezondheidsproblemen (burn-out, depressie, chronische vermoeidheid, ...) waar de Westerse medische wereld vaak geen adequaat antwoord op heeft. We leggen heel fel de nadruk op empowerment (mensen en hun omgeving versterken in plaats van afhankelijk te maken van specialisten), duurzaamheid (oplossingen die lange termijn resultaten geven in plaats van enkel symptomen te bestrijden) en een holistische aanpak (het grotere geheel zien: niet de ziekte of de klachten maar de hele, unieke mens; niet de mens alleen maar in zijn hele sociale context; realistische, haalbare, effectieve oplossingen zoeken).
Gezonde voeding: we worden niet gesponsord en zijn vrij om te zeggen wat we willen. We kunnen dus neutraal, objectief, genuanceerd, breed en diep informeren, en dat doen we ook. Geïnspireerd door traditionele wijsheid, onafhankelijk onderzoek en eigen ervaring promoten we gezonde voeding die los staat van hypes, dogma's en diëten en die ook goed is voor het grotere geheel (ecologisch, fair trade, diervriendelijk). We bieden een algemeen kader, een kompas, waarmee iedereen zelf kan uitvinden wat voor hem/haar gezonde keuzes zijn.
Permacultuur: we zijn wild van permacultuur en hebben er vele jaren praktische ervaring mee: permacultuur opleidingen met veel praktijk sinds 2011 en een domein van 10 ha dat we met cursisten en vrijwilligers permacultuurgewijs aan het omvormen zijn.  Het voedselbos dat we stap voor stap (zo'n 250 m2 per jaar) aan het aanleggen zijn, is een waanzinnig interessant project. We hebben veel fouten gemaakt en daar veel van geleerd. En we willen u graag helpen tijd en geld te besparen door niet dezelfde fouten te maken en te leren van onze succeservaringen. Met veel plezier ondersteunen we uw permacultuur-droom en helpen die realiteit worden.

Hebt u als organisatie, school, groep, bedrijf interesse om een thema uitgewerkt te zien naar uw specieke situatie, contacteer ons dan. Samen kijken we naar de mogelijkheden en stemmen die af op uw verwachtingen.

Wil u nog een stapje verder gaan, dan kunnen we naar uw wensen en mogelijkheden een totaalprogramma uitwerken in Orval, een residentiële plek die bijzonder geschikt is om als team of groep te herbronnen, om af te stemmen op wat echt belangrijk is voor u als team of organisatie.

We werkten o.a. voor en met Karel de Grote Hogeschool,  Artesis Plantijn Hogeschool, Gezinszorg Villers, Orthopedagogisch Centrum Clara Fey, Idee Kids, Vormingplus Kempen, Vormingplus Midden &Zuid West Vlaanderen, Stedelijk Lyceum Berchem, De Es (middelbare Steinerschool – Antwerpen), VFV (Vlaamse Federatie voor Verzorgenden), Vrijhandelsinstituut Deinze (middelbare school).

OWC - Cursussen op maat