Erkende vormingsinstelling

Erkende vormingsinstelling

Oost West Centrum is sinds 1 juni 2015 erkend als gespecialiseerde vormingsinstelling rond het thema 'gezondheidseducatie'.

We bieden integrale gezondheidseducatie aan die oosterse en westerse visies op gezondheid verbindt. Met ons aanbod willen we mensen stimuleren en ondersteunen om actief verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen gezondheid en die van de maatschappij.

We werken rond vier deelthema's:

1. empowerment: cursussen die je psychisch, sociaal en bijgevolg ook fysiek sterker en gezonder maken door je bewuster te maken van je eigen impact op levenskwaliteit en gezondheid en van de onderlinge verbondenheid van alles.

2. voeding: cursussen die je een kompas aanreiken waarmee je zelf je optimale (voedings)koers kan bepalen en zo je gezondheid kan verbeteren. Gezonde voeding is voor ons lokaal, vers, toegankelijk, simpel, gevarieerd, heel (volwaardig, niet geraffineerd), rijk aan voedingsstoffen en optimaal opneembaar. En lekker! Gezonde voeding is ook duurzaam en ethisch geproduceerd.

3. beweging:  ontspannende en niet-competitieve bewegingsvormen die gemakkelijk ingepast kunnen worden in het dagelijks leven en die je fysieke, mentale én sociale vitaliteit bevorderen. Cursussen die je fysiek fit maken en je via beweging bewust maken van (ongezonde) gewoontes, gedachtepatronen, emoties en fysieke blokkades.

4. natuurlijk gezond: diverse holistische invalshoeken en gezondheidsmethodes om je te versterken en je vitaliteit te verhogen zodat het zelfgenezend vermogen van je lichaam zijn werk kan doen.

OWC - Erkende vormingsinstelling