Giften en andere steun

STEUN ONS!

Fiscaal aftrekbare giften
Giften vanaf € 40 zijn fiscaal aftrekbaar.
U kan ze storten (op rekeningnummer BE96 5230 4534 0505) van Oost West Centrum vzw.

Ethisch verzekeren
U ondersteunt ons door uw verzekeringspolissen af te sluiten via onze huismakelaar Ethis (Leon Vervecken).
Zoals de naam laat vermoeden ondersteunt Ethis projecten die een maatschappelijke meerwaarde realiseren door ze een percentage van zijn omzet te schenken. We ontvangen op die manier ruim € 400 per jaar als aanbrengcommissie.

Een rentevrije lening
U kan ons rentevrij een bedrag naar keuze ter beschikking stellen voor een termijn naar keuze (bijvoorbeeld een, twee, vijf of tien jaar).
Zo steunt u ons en SoCrowd steunt ons daarboven ook. SoCrowd is een organisatie die anders omgaan met geld erg stimuleert, o.a. door acties als ‘Mijn geld, goed geweten’. Voor elke euro die wij bij onze achterban lenen, leent SoCrowd ons daarbovenop nog eens 2 euro rentevrij.

Aandeelhouder worden
Word mede-eigenaar van het residentieel centrum van het Oost West Centrum (La Ferme du Bois-le-Comte) en draag op die manier bij tot de creatie van een plek die inspireert op heel veel vlakken: ecologische verbouwing, duurzaam energiebeleid, volwaardige en gezonde voeding, biologische tuinbouw, een huis voor transformatie, een platform dus voor zovele diverse aspecten van een duurzame en hartverwarmende samenleving.
Eigenlijk is het een klein wonder wat hier wordt gerealiseerd; nauwelijks met enige eigen middelen bouwen we het centrum verder uit tot een veelkleurig geheel dat heel diverse aspecten van ecologisch leven samenbrengt. Duizenden mensen kwamen al langs en werden geïnspireerd om op hun beurt een stukje bij te dragen tot hun eigen verandering en groei, en dus ook tot een maatschappelijke evolutie waarbij er meer tegengewicht wordt gegeven aan die verpletterende idee dat enkel economische groei (wat meetbaar is) belangrijk is.
Financieel zijn we blij dat we van bij het begin Triodos Bank hebben kunnen overtuigen van het potentieel. Ondertussen is het wederzijds vertrouwen aardig gegroeid en kunnen we op hen rekenen om de rekeningen van de nodige investeringen voor te schieten. Maar om minder afhankelijk te zijn van financiële engagementen met de bank en ook de werkingskosten zo weinig mogelijk te belasten met intresten, nodigen we betrokkenen uit om ons mee te ondersteunen.

Schenkingen
Ook schenkingen van hand tot hand zijn welkom.
Schenkingen kunnen bijvoorbeeld zijn: geld, kunstwerken, meubelen, kantoormateriaal, keukenmateriaal, tuinmateriaal, ...

Steun ons via een duolegaat
Een duolegaat is een speciale vorm van nalatenschap waarbij u er bewust voor kiest om naast uw erfgenamen ook een goed doel mee op te nemen in uw testament. Dat bespaart u een hoop erfenisrechten en u maakt er een goed doel blij mee. Denkt u dus ook aan ons bij de opmaak van uw testament? 
Informeer bij uw notaris hoe u hiervoor het best te werk gaat. Indien geïnteresseerd kunnen wij u ook een korte infobrochure bezorgen. Stuur ons een mailtje of laat telefonisch iets weten. 

Als u bijkomende inlichtingen wil, kan u ons contacteren, we informeren u graag verder.

OWC - Giften en andere steun