Makrobiotiek

OOST WEST CENTRUM EN DUURZAAMHEID

Wat we doen op het vlak van duurzaamheid:

Alle voeding & drank die we gebruiken en aanbieden (ingrediënten kooklessen, thee- en lunchpauzes, maaltijden bij cursussen, open deur dagen, ...) is 100% bio, vegetarisch, seizoensgebonden, zo lokaal mogelijk (met Europa en transport over land of zee als grens) en zo minimaal en ecologisch mogelijk verpakt. Exotische producten (thee, koffie, cacao, …) worden beperkt en zijn fair trade. In het residentieel cursuscentrum in Orval komen zoveel mogelijk groenten, kruiden en fruit rechtstreeks uit de eigen bio permacultuurtuin.

We gebruiken geen wegwerpmateriaal (bekers, bestek, …), beperkten afval en recycleren afval.

We kiezen voor chloorvrij papier voor copies, prints en drukwerk en voor bio katoenen futons, meditatiekussens en massage-nekrolletjes.

We renoveren met ecologisch materiaal (natuurlijke verf en vernis, inheemse houtsoorten, …).

We gebruiken dier- en milieuvriendelijke onderhouds- en schoonmaakproducten en verzorgingsproducten (b.v. massageolie, etherische olie).

We kiezen voor een ethische bank (Triodos) en een ethische verzekeringsmakelaar (Ethis), die investeren in duurzame, mens- en milieuvriendelijke initiatieven.

We werken bij voorkeur samen met kleinschalige, lokale partners (leveranciers, lesgevers, …) die dezelfde visie delen en gaan daar duurzame relaties mee aan.

We zoeken online via Ecosia, de groene zoekmachine. Ecosia investeert niet in onderzoek naar de onsterfelijkheid van de mens maar plant bomen met zijn advertentieopbrengsten: zie https://www.ecosia.org/

OWC - Makrobiotiek