Oost West Centrum

Oost West Centrum

Oost West Centrum organiseert cursussen en andere activiteiten rond gezond, natuurlijk en geïnspireerd leven. In ons aanbod integreren we diverse holistische visies en inzichten uit het Oosten en het Westen. Kwaliteit, duurzaamheid, eigen wijsheid en praktische bruikbaarheid staan in alle cursussen centraal. (zie onze missie en visie)

We zijn al sinds 1978 – bijna 40 jaar - actief als vormingsorganisatie. We werken met een heel goed, professioneel lesgeversteam; enthousiaste en bekwame lesgevers die wat ze zeggen ook leven. Dit team, jarenlange ervaring en een sterke, concreet vertaalde visie vormen de basis van de reputatie die we tot over de landsgrenzen heen verworven hebben. (zie resultaten kwaliteitsaudits ifv Qfor kwaliteitslabel)

Iedereen die geïnteresseerd is in gezondheid, natuurlijk leven, empowerment en levenskwaliteit kan in ons aanbod ondersteuning vinden. Duizenden cursisten per jaar laten zich op die manier al inspireren. We hopen zo mee bij te dragen tot een gezonde, veerkrachtige, gelukkige samenleving.

De meeste niet-residentiële programma’s vinden plaats in onze eigen cursuslocatie in Antwerpen. Daarnaast hebben we een beperkter aanbod in Leuven, Gent en Limburg en willen we ook in de andere provincies actiever worden. Voor de residentiële activiteiten hebben we een schitterend centrum in Orval, op een van de mooiste, stilste en energetisch krachtigste plekjes van België.
Op vraag van scholen, bedrijven, organisaties of andere groepen bieden we ook cursussen op maat aan.

Kennismaken met diverse facetten van ons aanbod kan op de open dagen in voor- en najaar, tijdens de proeftuinweek bij de start van elk nieuw cursusjaar en tijdens de inspiratiedagen.

Oost West Centrum is een vzw (vereniging zonder winstoogmerk, vergelijkbaar met een stichting in Nederland).
Oost West Centrum werkt met de steun van de Vlaamse minister van Cultuur, Jeugd, Sport en Brussel. Sinds 2016 zijn we door de Vlaamse overheid erkend als gespecialiseerde vormingsinstelling rond het thema 'gezondheidseducatie'.

OWC - Oost West Centrum