Oost West Centrum Orval

Oost West Centrum Orval

Alle residentiële workshops van het Oost West Centrum vinden sinds 1997 plaats in La Ferme du Bois-le-Comte. La Ferme du Bois-le-Comte (de hoeve in het bos van de graaf) is een 100 jaar oude hoeve die we met warme, natuurlijke materialen gerenoveerd en uitgebouwd hebben tot een prachtige verblijfsplaats voor gasten, cursisten en groepen. Ze is schitterend gelegen, middenin de natuur, op een van de mooiste, stilste en energetisch krachtigste plekjes van België. De plek biedt rust, ruimte, warmte en heel veel pure natuur: helder, stromend bronwater, frisse boslucht, heerlijk geurend houtvuur, prachtige sterrenhemels, zalige stilte, ... Bij de hoeve hoort een domein van 10 hectare: glooiende weilanden met oude eiken, een groenten- en kruidentuin, een boomhut, tipi, zweethut, paarden, een vijver aan de rand.

Slaapgelegenheid
De prijzen die vermeld worden bij de cursussen zijn op basis van overnachting in een drie- of vierpersoonskamer. We hebben ook een aantal mooie, nieuwe één- en tweepersoonskamers. Die moet je vooraf reserveren en kosten € 26 per nacht extra (per kamer).

Orval cuisine
Eten op la Ferme du Bois-le-Comte is een feest. Alleen al om die reden keren veel van onze gasten regelmatig terug. Onze keuken is vegetarisch (grotendeels veganistisch) en volgt het ritme van de seizoenen. De groenten komen zoveel mogelijk rechtstreeks uit de eigen bio tuin. Ook de andere ingrediënten zijn vers en bij voorkeur uit eigen streek.
De maaltijden hebben het Biogarantie-keurmerk, wat betekent dat ze van gecontroleerde biologische kwaliteit zijn. Hiermee is la Ferme du Bois-le-Comte het eerste en voorlopig ook enige Belgische centrum dat maaltijden van 100% biologische kwaliteit biedt.
We verwelkomen zowel mensen die gewoon lekker en gezond willen eten als vegetariërs, veganisten en macrobioten.

Een stimulerende omgeving
La Ferme du Bois-le-Comte ligt in het zuidoosten van België, op de Franse grens, temidden van uitgestrekte loofbossen en weilanden. Het zuidelijkste deel van deze streek wordt ook wel de Belgische Provence genoemd omwille van het milde klimaat, het zachte landschap en de zuiderse sfeer.
Door het uitgesproken zachte klimaat groeien in deze streek zeldzame wilde kruiden en bloemen. En met wat geduld ontmoet u wellicht een ree, een eekhoorn, een vos, een das, een everzwijn, een uil, een reiger of een buizerd.

De hoeve wordt omringd door ongerepte natuur, vooral weilanden en loofbossen. Het is een prachtige omgeving om te wandelen, te fietsen, te zwemmen en te kayakken. Ook voor wie er liever op uit trekt om de vele prachtige plekjes in de streek te ontdekken, valt er veel te beleven: de abdij van Orval (vanuit de hoeve een half uurtje stappen door het bos), de basiliek van Avioth, de ridderlijke kastelen van Bouillon en Sedan, de middeleeuwse vesting Montmédy, de romeinse site in Chameleux, het typische Gaume-dorp Torgny,...

Een huis voor transformatie
"La Ferme du Bois-Le-Comte, dat is dat grote huis waar mensen komen en gaan. Waar cursussen doorgaan die met ontdekken en onderzoeken te maken hebben en waar mensen ook gewoon kunnen verblijven en lekker en gezond eten. Het is de omgeving zonder bijgeluiden. Het zijn de weilanden zonder schuttingen of stallingen, het verre uitzicht over de glooiende heuvels. Het is een huis aan de rand: aan de rand van België, aan de rand van de consumptiemaatschappij, aan de rand van de dagdagelijkse irritaties om te veel werk, lawaai, afspraken, verplichtingen,... Het is een huis in het midden: in het midden van de natuur, in het midden van wat mensen bezighoudt, van samenleven met anderen die je hier ontmoet of met je partner en met jouw en elkaars kinderen, in het midden van je leven zoals het voelt en eruit ziet als er even wat meer ruimte is en wat meer tijd."

Ook jou heten we graag welkom op deze voedende plek.

Voor meer informatie over la Ferme du Bois-le-Comte: kijk op de website van La Ferme du Bois-le-Comte.  Je kan ook als gast in La Ferme du Bois-le-Comte verblijven, op basis van half-pension of volpension. De accommodatie is eveneens te huur voor groepen (cursusgroepen, familiegroepen, verenigingen, bedrijven,...)

OWC - Oost West Centrum Orval