Opleidingscheques

Opleidingscheques

• Wie kan gebruik maken van opleidingscheques?

Hooggeschoolden*: enkel mensen die een loopbaangerichte opleiding volgen, voor opleidingen die vermeld staan in hun persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) nadat ze loopbaanbegeleiding volgden.
Laag- en middengeschoolden: kunnen opleidingscheques aanvragen voor alle loopbaangerichte opleidingen in het kader van hun loopbaantraject.
* hooggeschoolden = iedereen die meer heeft dan een middelbare schooldiploma

• Welke programma's kunnen dan met opleidingscheques betaald worden?
- de meerjarige opleidingen shiatsu, voetreflex, cranio-sacraaltherapie en voeding & vitaliteit
- de medische basismodules, de energetische basismodules
- de jaartrainingen aromatherapie, energetische massage,  kruidenkracht, massage oriëntatie, permacultuur (niet de korte zomercursus!)
- de kookworkshops creatief koken, mediterraan koken, orval cuisine, koken volgens de 5 transformaties (water, hout, vuur, aarde, metaal) 
- de meerdaagse massagetrainingen holistische massage,  met zachte handen en shiatsu, de kunst van het aanraken in Orval (niet de kortere cursussen in Antwerpen!) 
Alle andere cursussen kunnen niet met opleidingscheques betaald worden.

• Voor cursussen in Orval omvat de prijs ook de overnachtingen en maaltijden, dit stuk kan niet met opleidingscheques betaald worden. Neem contact op met ons om te weten voor welk bedrag je opleidingscheques kan aanvragen.

• We aanvaarden enkel opleidingscheques als je ons voor de start van de cursus laat weten dat je met opleidingscheques zal betalen. Je kan ons de cheques tot maximum 3 maanden na de start van de cursus bezorgen.

Betalen met opleidingscheques kan op twee manieren:         
- Ofwel bezorg je ons de opleidingscheques uiterlijk bij de start van de cursus;
- Ofwel betaal je het cursusbedrag zelf, bezorg je ons daarna de opleidingscheques en storten wij het bedrag terug nadat wij de cheques geïnd hebben (dit duurt meerdere weken; de opleidingscheques worden verwerkt rond 15/9, 1/12, 15/3 en 15/6).

• Opleidingscheques zijn niet combineerbaar met onze andere kortingen, behalve de voorafbetalingskorting. Als je van de voorafbetalingskorting wil genieten, dien je het bedrag eerst voor te schieten.

• Opleidingscheques kan je afgeven, in de brievenbus steken of opsturen naar Oost West Centrum Antwerpen (Van Schoonbekestraat 148, 2018 Antwerpen).

• De cheques moeten op jouw naam zijn en mogen nog niet vervallen zijn vóór de startdatum van de cursus. Schrijf niets op de cheques en voeg geen handtekening toe.

• Opleidingscheques zijn niet opsplitsbaar! Je kan dus geen 15 euro voor cursus X en 10 euro voor cursus Y gebruiken van een cheque van 25 euro.

• Oost West Centrum kan niet teruggeven op opleidingscheques. Je vraagt dus best cheques aan voor het juiste bedrag of iets minder.

• Opleidingscheques kunnen tot max. 2 maanden na de start van de cursus aangevraagd worden.

• Informatie over opleidingscheques voor werknemers in dienstverband en hoe ze bestellen vind je op 0800/30 700, op www.vdab.be/opleidingscheques en via opl.cheques@vdab.be. De vdab vraagt om bij voorkeur via de site te werken en zeker in juli en augustus zo min mogelijk telefonisch. Via hun site ga je als volgt te werk: Log in op Mijn loopbaan; Klik in het rechtermenu op de link 'bestel opleidingscheques'; Verklaar u akkoord met de voorwaarden; Bestel uw opleidingscheques.

• Als je werkloos bent, neem dan contact op met je loopbaanbegeleider / een loopbaanbegeleider in je buurt om te bespreken voor welke opleidingen jij opleidingscheques kan aanvragen. 

OWC - Opleidingscheques