Plant een boom. Of een mini-voedselbos.

Plant een boom. Of een MINI-voedselbos.

Stel dat vanaf nu elke mens op zijn verjaardag 1 boom of struik zou planten, hoeveel gezonder, mooier, diverser en veerkrachtiger zou onze planeet dan worden? En als we voor eetbare planten zouden kiezen, hoeveel meer super lekker en gezond eten zou er gratis en zonder ecologische voetafdruk beschikbaar zijn?

Oost West Centrum bestaat 40 jaar in november  2018 . Oost West Centrum, dat zijn wij allemaal natuurlijk: cursisten, lesgevers, team, vrijwilligers, … Om ons aller verjaardag te vieren (en tegelijk wat extra karma-punten te verdienen) nodigen wij u uit om allemaal een boom te planten. U kan hem ook door ons laten planten, want zoals ons past en siert geven wij zelf het goede voorbeeld en gaan we dit voorjaar in Oost West Centrum Orval (Bois-le-Comte) een nieuw mini-voedselbosje aanplanten. Meer dan 50 boompjes, omringd en ondersteund door vele honderden struiken en kruiden. Het goede nieuws is dat dit stukje paradijstuin op de heuvel vlak achter de cursusruimtes komt. Dat betekent, dierbare cursisten, dat u straks zal kunnen genieten van een schitterend uitzicht en de hemelse smaak van vers geplukte kruiden, kersen, krieken, pruimen, muskaataardbeien, bessen, frambozen, paw paws, moerbeien, mispels, kweeperen, krenten, nashi's en wat al niet.

Elke bijdrage tot de aankoop van het plantgoed is welkom. U kan een of meerdere boompjes of struikjes adopteren. Om u een idee te geven van de prijzen:

  • een bessenstruikje kost 5 à 6 euro
  • een klein boompje kost rond de 15 euro
  • een halfstam rond de 25 euro,
  • een specialleke zoals een paw-paw kost een veelvoud daarvan (iemand?) - we gaan niet te zot doen en er daar maar een paar van zetten

De kruiden en bodembedekkers gaan we voor het grootste deel zelf opkweken of vermeerderen.

Al wie ons steunt, krijgt het ingenieuze ontwerp, de volledige plantenlijst en onze eeuwige dankbaarheid. En u bent altijd welkom om uw petekind te komen bezoeken. (Natuurlijk mag u ook mee komen helpen planten in maart. Mail ons voor de praktische details: info(at)owc.be.)

Een bijdrage storten kan op rekeningnummer BE23 5230 4544 6191 van Oost West Centrum. Giften vanaf 40 euro (na aftrek van eventuele bankkosten) zijn fiscaal aftrekbaar.

OWC - Plant een boom. Of een mini-voedselbos.