Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Kan ik aan gelijk welke cursus deelnemen?
Voor de meeste van onze cursussen is geen enkele voorkennis of ervaring nodig; iedereen die geïnteresseerd is, kan deelnemen. De lesgevers houden hier rekening mee en als de materie volledig nieuw voor je is ben je even welkom als wanneer je al enige kennis of ervaring hebt.
Als er wel voorkennis of ervaring vereist is, blijkt het uit de cursustitel (b.v. 2de jaar van een opleiding) en anders staat het expliciet bij de cursusbeschrijving vermeld (b.v. bij gevorderde 5 ritmes workshops).
Dus, kies gewoon de cursus(sen) die je leuk vindt (je kan selecteren op thema, op plaats, op kalender, op lesgever en op cursusnaam). En als je nog een vraag hebt, mail of bel ons dan gerust.

Kan ik een proefles volgen?
Er is een proeflessenweek in januari (na de kerstvakantie), in april (na de paasvakantie) en in september (na de zomervakantie), in Antwerpen (een paar lessen ook in Leuven). Tijdens een proeflessenweek zijn er elke dag verschillende cursussen waar je voor weinig geld aan kunt deelnemen.
Een andere mogelijkheid zijn de open dagen, ook in januari en september (voorafgaand aan de proeflessenweek). Tijdens de open dagen zijn er doorlopend gratis cursusintroducties.
Ook het jaarlijkse nieuwjaarsfestival in Orval (30/12 tot 2/1) is een goede en erg leuke manier om kennis te maken met Oost West Centrum. Het is geen cursusprogramma, maar er worden altijd een heleboel activiteiten aangeboden (door de deelnemers voor de deelnemers) die in de lijn liggen van ons aanbod: dans, yoga, massage, meditatie, zang, ... 

Waar vind ik de data, lesuren en prijs van een cursus?
Klik op de cursus van je keuze, en vervolgens rechts op 'meer info': je krijgt de lesdata, de lesuren, de cursuslocatie, de prijs en het inschrijvingsformulier.

Moet ik vooraf inschrijven?
Ja! Inschrijven kan heel eenvoudig via het inschrijvingsformulier op deze site (zie hierboven).

Hoe weet ik of er nog plaats is?
Als er geen plaats meer is, staat er bij de cursus 'wachtlijst'.
Als er 'laatste plaatsen' staat, kan je je nog inschrijven. Mocht de cursus intussen volzet zijn, dan laten we je dat meteen weten.
Als er niets speciaals vermeld staat, zijn er nog meerdere plaatsen vrij en kan je gerust nog een paar vrienden mee inschrijven :) 

Ik kan een of meerdere lessen uit een reeks niet komen. Kan ik toch deelnemen?
Ja. Er is echter geen prijsvermindering en de gemiste lessen kunnen niet ingehaald worden. (Een uitzondering hierop vormen de opleidingen en de hierbij verplichte modules; daar kunnen gemiste lessen wel later ingehaald worden, meer info)

Ik wil mijn inschrijving annuleren. Hoe doe ik dat en wat kost het?
Annuleren moet schriftelijk (per e-mail of brief) gebeuren. 
Bij annulering tot 2 maanden vooraf betaal je € 15 annuleringskosten. Bij annulering vanaf 2 maanden tot 3 weken vóór aanvang van de cursus betaal je 20% annuleringskosten. Bij annulering vanaf 3 weken tot 7 werkdagen vóór de start betaal je 50% van het cursusbedrag. Bij latere annulering of als je niet annuleert / niet komt opdagen, betaal je 100% van het cursusbedrag. Meer info

En als ik ziek ben?
Ook dan gelden dezelfde annulatievoorwaarden. Als je (voor de start van de cursus) een vervanger vindt, betaal je enkel een kleine bijdrage in de administratiekosten.

Hoe kan ik betalen?
Na inschrijving ontvang je een bevestiging met het bedrag en het rekeningnummer waarop gestort kan worden (voor Nederlanders hebben we een Nederlandse bankrekening).
Voor grotere cursussen (Orval en jaartrainingen) vragen we een voorschot van 20%, voor andere cursussen vragen we om meteen het hele bedrag te betalen. Als dat een probleem is, kan je ons altijd een ander voorstel doen. Voor langdurige cursussen kan de betaling ook gespreid worden, de regeling wordt dan bij de cursusprijs van de betreffende cursus vermeld.

Kan ik een korting krijgen?
Ja. Voor alle cursussen behalve de Terra-Natura cursussen zijn er kortingen voor vroege betaling. Meer info

Wat als ik de cursusprijs te duur vindt?
Mensen met een minimum inkomen (werkloos, invaliditeit, student, ...) kunnen een korting krijgen van 5% (cursussen in Orval,  cursussen met buitenlandse lesgevers en jaarcursussen & opleidingen), 10% (de andere cursussen) of 3% korting (bij gespreide betaling). 
Verder nog even meegeven dat de kijk op cursusprijzen heel verschillend kan zijn: zie je de cursus als professionele training of als individuele groei, ben je Belg of buitenlander, vergelijk je met organisaties die al of niet gesubsidieerd worden, ...
Onze cursusprijzen weerspiegelen de reële kost van een cursus gegeven door professionele begeleiders - die hier dus ook (een deel van) hun inkomsten uithalen - voor meestal kleine groepen. Uit evaluaties blijkt dat een ruime meerderheid van deelnemers zeer tevreden is over de prijs/kwaliteitsverhouding en dat is ook wat we beogen; kwaliteit bieden voor een eerlijke prijs.   

Kan ik betalen met opleidingscheques?
In een heel beperkt aantal gevallen kan het. Meer info

Kan ik betalen via kmo-portefeuille?
Voor de meeste cursussen van € 100 en meer kan via kmo-portefeuille betaald worden. Meer info

Kan ik een factuur krijgen?
Ja. Voor een e-mailfactuur op eigen naam en adres rekenen we geen kosten, voor andere facturen wel.  Meer info

Wat breng ik mee naar een cursus?
Dit staat vermeld in de bevestiging die je na inschrijving ontvangt. Voor de opleidingen krijg je de eerste les te horen wat je eventueel qua materiaal nodig hebt, voor de andere cursussen hoef je zeker niets aan te schaffen.

Kan ik afspreken om met een andere cursist mee te rijden?
Voor de cursussen in Orval proberen we samen rijden zoveel mogelijk te stimuleren. Na inschrijving kan je de deelnemerslijst opvragen. (Ook als je met de trein komt, kan dat handig zijn; iemand kan jou dan aan het station ophalen.)

Wanneer is het nieuwe programma beschikbaar?
Het nieuwe programmablad verschijnt telkens begin maart, juni, september en december en kan dan gedownload worden. Je kan het tegen geringe betaling ook thuis toegestuurd krijgen. Meer info
Zodra er een nieuwe cursus gepland is, verschijnt de info daarrond meteen op de website (dus vaak ruim voordat het programmablad verschijnt).

Kan ik in het Oost West Centrum of ergens in de buurt overnachten?
De cursussen in Orval zijn altijd inclusief verblijf. Meer info
De cursussen in Antwerpen en Leuven niet. Het is niet mogelijk om in het Oost West Centrum te overnachten, maar we hebben wel een uitgebreide lijst met overnachtingsmogelijkheden in de buurt. Meer info

Terugbetaling door de mutualiteit
Uw ziekenfonds komt in sommige gevallen tussen in de kosten voor yoga-, tai chi- en qigonglessen. Informeer bij uw ziekenfonds voor de voorwaarden.
Laat een attest invullen door Oost West Centrum en krijg een gedeeltelijke terugbetaling voor uw 10-lessenreeksen.

 

 

 

OWC - Veelgestelde vragen